Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Потписан уговор о сарадњи између Града Пожаревца и Предшколске установе „Лилипут 012“

Потписивањем овог уговора сва деца која су остала испод црте на конкурсу за пријем малишана у ПУ „Љубица Вребалов“ биће уписана у вртић.

Уговор су потписали начелник Градске управе Александар Симоновић, Никола Голубовић директор Предшколске установе „Лилипут 012“ и директор ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар.

Начелник Градске управе – Александар Симоновић

 

Град Пожаревац је раније донео одлуку о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у приватној предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице, рекао је начелник Градске управе Александар Симоновић који је још додао да је реч о о предшколским установама које су акредитоване од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Капацитет ове установе је 85 детета што значи да се потписивањем овог споразума и раније потписаног споразума са предшколском установом „Здраво дете“, које има капацитет од 110 детета, практично омогућилo свим родитељима на територији града Пожаревца да остваре накнаду дела трошкова боравка њихове деце у предшколској установи и тиме решили велики проблем.

Никола Голубовић – директор вртића “Лилипут 012”

Никола Голубовић директор вртића “Лилипут 012” рекао је да је капацитет 85 детета за боравак у овој предшколској установи и да у њој могу да бораве деца од 12 месеци до поласка у школу. Голубовић се захвалио Градској управи на брзом одговору за субвенцију.

Тања Лончар, директорка ПУ “Љубица Вребалов”

Тања Лончар, директорка ПУ “Љубица Вребалов” рекла је ће отварањем вртића “Лилипут 012” практично сва деца бити уписана у вртић која су пријављена на овогодишњем конкурсу.

Пуна цена по детету износи 19.000 динара, од тога град Пожаревац субвенционише 15.200 динара, а родитељи плаћају 3.800 динара.