Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

БОЉИ ДАНИ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ

Покрет за децу ТРИ ПЛУС у сарадњи са градом Чачком организовао је састанак 12 локалних самоуправа који су у 2019.години постали чланови Покрета за децу ТРИ ПЛУС.

На састанку је константовано да су поносне картице „Цена минус за 3+“ које су додељене мајкама троје и више деце, у локалним самоуправама члановима покрета донеле уштеде у кућним буџетима вишедетним породицама.

Бројни попусти за храну,обућу,одећу и све потрепштине које живот значе,обрадовале су у 2019.години маме,тате али и децу која сада имају могућност да тренирају спорт који воле без плаћање чланарина у 150 клубова потписника уговора са Покретом за децу ТРИ ПЛУС.

Велико задовољство чланова Покрета за децу ТРИ ПЛУС се могло осетити и после обраћања члана Извршног одбора Александра Чортана, банке Поштанске штедионице, као прве државне компаније која ће у 2020.години власницима поносне картице понудити погодности и привилегије кроз широк спектар својих услуга у нади да ће се и остале државне компаније прикључити.

Већина локалних самоуправа се позитивно изјаснила о предлозима за имплементирање мера социјалне подршке и погодности за породице са троје и више деце који су представљени као примери добре праксе:

-субвенције дела трошкова комуналних услуга породицама са троје и више деце
-бесплатне ужине и ескурзије за треће и свако наредно дете
-бесплатан паркинг за породице са троје и више деце

Покрет за децу ТРИ ПЛУС је поред Чачка, Краљева, Пожаревца, Врања, Шапца, Врњачке Бање, Лапова, Кучева, Ирига,  Пожеге ,Лебана, Горњег Милановца упутио позив и осталим локалним самоуправама да се прикључе Покрету за децу ТРИ ПЛУС са жељом да постанемо највећа породица у Србији.