Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Хвала Звезди на херојској победи

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправностпроф. др Зорана Михајловић честитала је фудбалском клубу Црвена звезда на победикоју су остварили вечерас против Ливерпула у утакмици Лиге шампиона.

“Хвала Звезди на херојској и историјској победи! Желим да и у борби против насиљанад женама, у коју смо заједно кренули, будемо шампиони. Видимо се и противПарижана!”, изјавила је Михајловићева.

Потпредседница Владе захвалила се још једном Црвеној звезди што су подржалиакцију Координационог тела за родну равноправност против насиља над женама.

“Хвала Црвеној звезди што се укључила у борбу против насиља над женама. Поноснасам што смо из Београда, из Србије, са стадиона “Рајко Митић” послали још једном усвет поруку да је насиље над женама недопустиво. Позивам и све остале спортскеклубове да се укључе, јер ово је глобални друштвени проблем против кога морамо да себоримо заједно”, рекла је она.

Координационо тело и Црвена звезда наставили су заједничку акцију у борби противнасиља над женама, започету прошле године на утакмици Лиге Европе, па је и овај пут, против Ливерпула, на источној трибини стадиона постављен транспарент на енглескомјезику “Стоп насиљу над женама”, дуг 17 метара.

Извор : Kоординационотело за родну равноправност

stop nasilju nad ženama