Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Координационо тело: Осветлили смо Србију у наранџасто, стоп насиљу над женама

Србија ће се и ове године прикључити светској кампањи против насиља над женама ина иницијативу Координационог тела за родну равноправност, на чијем је челупотпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић, знаменити објекти у Београду иширом Србије од вечерас ће бити осветљени у наранџасто.

Повод за ову акцију је почетак глобалне кампање “16 дана активизма против роднозаснованог насиља” која је започела данас, Међународним даном борбе против насиљанад женама и трајаће до 10.децембра, када се обележава Међународни дан људских права.

Највиши мост на Коридору 10 – Врла код Владичиног Хана, Авалски торањ, Скупштина града Београда, Палата Албанија, Мост на Ади, споменик МилошуОбреновићу у Пожаревцу, зграда Народног музеја у Врању, споменик природе – Карађорђев дуд у Смедереву само су неке од знаменитости и објеката који ће одвечерас сијати у наранџасто.

Од самог оснивања Координационог тела за родну равноправност Србија учествује уовој светској кампањи у оквиру које су знаменитости широм света, попут Empire State Building у Њујорку, Миланске скале, статуе Христа у Рио де Жанеиру или пирамида уЕгипту, осветљене у наранџасто – званичну боју кампање, која симболизује светлију будућност жртава насиља