Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Награђени најбољи радови на ликовном конкурсу поводом обележавања Светског дана превремено рођених беба

Награђени најбољи радови на ликовном конкурсу поводом обележавања Светског дана превремено рођених беба

Ликовни конкурс је расписао Савет за равноправност полова Скупштине Града Пожаревца у сарадњи са основним школама са територије Пожаревца.

Прво место припало је ученицама из VIII5 ОШ „Краљ Александар Први“, за групни рад, друго место припало је Марији Манић ученици II разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“, а треће место поделиле су две ученице из ОШ „Милош Савић“ из Лучице – Хелена Ђорђевић VII разред и Јелена Живановић  VIII разред.

Заменица председнице Савет за равноправност полова Скупштине Града Пожаревца Марија Јовановић се овом приликом захвалила свим ученицима који су учествовали у овој акцији као и свим основним школама са територије Града Пожаревца што су узели учешће на овом конкурсу који је покренут поводом обележавања Светског дана преверемно рођених беба. Конкурс је трајао недељу дана а комисија сачињена од професора ликовног изабрала је набоље радове.

По речима Горана Сегера, председника актива основних школа града Пожаревца, мноштво креативних радова је стигло и комисији није било нимало лако да одабере најбоље.

Одлучено је да пристигли радови буду поклоњени Дечијем одељењу Опште болнице Пожаревац.