Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Најављена трибина – Водим љубав, водим рачуна

Чланице Савета за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца делиле су данас пропагадни материјал везан за трибину о репродуктивном здрављу младих под називом “Водим љубав, водим рачуна”.

Едукација је на првом месту и путем оваквих трибина скреће се пажња на сексуално понашање, секуално преносиве болести, смањење ризика од нежељених трудноћа и свему ономе што може да заштити човеково здравље.

„С обзиром на то да брига о репродуктивном здрављу почиње од рођења, а посебно је важна у периоду младалаштва када се дешавају велике промене у организму, али и упознавање са спољним светом, важно је бити што више информисан. Зато смо позвали еминентне стручњаке да о овоме говоре“, каже Јелена Николић, председница Савета за родну равноправност.

На трибини ће говорити и одговарати на питања присутних гинеколог Др Шана Стевић, дипломирани специјалиста педагог Валентина Станковић, дипломирани правник Милан Живковић, педагог Сања Новаковић и директор Центра за социјални рад у Пожаревцу Татјана Рајић. На трибини ће бити презентовани резултати истраживања међу средњошколцима у Пожаревцу на тему репродуктивног здравља.

Трибина је најављена данас у центру града поделом флајера младим Пожаревљанима, а биће одржана у Центру за културу у среду 22. фебруара са почетком у 19 сати.