Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Новогодишњи пакетићи удружењима и организацијама деце са посебним потребама

Савет за равноправност полова Скупштине Града Пожаревца уз присуство члана Градског већа Града Пожаревца Дејана Kрстића, поделили су  новогодишње пакетиће удружењу„Осми дан“, Друштву за церебралну и дечију

парализу и Међуопштинској организацији слепих и слабовидих Пожаревац у просторијама Међуопштинске организације – Савеза глувих и наглувих Пожаревац.

Невенка Гајић председница удружењу„Осми дан“ из Пожаревца, захвалила се у име колега и колегиница из осталих удружења на новогодишњим пакетићима које је спремио Савет за равноправност полова Скупштине Града Пожаревца али и родитељима који су довели децу да приме пакетиће. Ови пакетићи су новчана подршка за родитеље али су за децу нешто више јер њихови осмеси показују да сва деца имају право на будућност у нашем граду и у Републици Србији, истакла је Невенка Гајић.

Председница Савета за равноправност полова Јелене Николић је у свом обраћању истакла: „Надамо се да смо им измамили осмехе, да се у здрављу и весељу сладе и да се наредне године видимо на истом месту са још већим поклонима“.

Данас су чланови Савета за равноправност полова поделили пакетиће за ученике са посебним потребама у ОШ Доситеј Обрадовић и Свети Сава, а у току недеље пакетићи ће бити подељени и деци која су у хранитељским породицама као и деци корисницима услуга Центра за дневни боравак деце и омладине у развоју.