Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

По 7. пут одржана манифестација „Дан борбе против беле куге“

У Пожаревцу је одржана манифестација „Дан борбе против беле куге“. Свечаност је почела пријемом у градском здању након кога је одржан радни састанак са темом „Како локална самоуправа може да помогне у боби против беле куге“.

Централни догађај је био на платоу испред Спортског центра где је уприличен богат културно уметнички програм у коме су учествовали малишани основних школа и вртића.

На пријему у Свечаним салонима обратио се градоначелник Града Пожаревац Бане Спасовић који је рекао да би ова тема требала да буде централна у медијима и у разговору између људи:

„Ово је тема свих тема, јер ће наши остали проблеми бити решени пре или касније, али оно што је сигурно је да ће сви проблеми нестати оног тренутка када нестане нас. Уколико се то деси, нестају и наша будућност као народа, али и наша прошлост и светла историја. Иако ово делује као нека бајка са лошим завршетком, сетимо се да су на овој планети већ ишчезавали народи и цивилизације, много моћнији и бројнији од нас. Зато је време да ставимо прст на чело и да се замислимо. Зато је крајње време да саслушамо учеснике стручног скупа који ће се десити под овим кровом нешто касније и да њихове смернице уважимо и потпуно применимо. Сматрам да је наше придруживање акцији картице која доноси попуст породицама са више деце одличан корак, али јесте само један у низу који намеравамо да предузмемо.“

Саша Стевић творац манифестације „Дан борбе против беле куге“ је истакао да је Пожаревац барјактар у борби против беле куге:

„Одувек сам сматрао да локална самоуправа има велики утицај на мештане у лобирању, причи и помагању породицама са више деце. Пожаревац је пример у последњих годину дана по мерама које је предузео, а и по организацији ове манифестације која је доказ да озбиљно радимо на тој теми”.

На скупу су се још обратили Др Петар Веселиновић, декан Економског факултета у Крагујевцу и Др Драган Батавељић, професор на Правном факултету у Крагујевцу.

Након пријема одржана је манифестација на платоу испред Спортског центра у коме су учествовали малишани из школа и вртића као и други бројни гости.

У име града Пожаревца пристутнима се обратио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић и нагласио да је град припремио низ мера којима ће се борити против беле куге.

Госте и децу поздравио је и Саша Стевић као домаћин и идејни творац ове манифестације и истакао, да морамо да се вратимо традиционалним породичним вредностима и да само тако може да нас буде више.