Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Презентација пројекта „Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима“

Реализација пројекта ,,Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца’’, финансираног од стране UN WOMEN, се наставља у складу са предвиђеним планом активности.

Последњих месец дана Пројектни тим, у сарадњи са Саветом за унапређење положаја жена и родну равноправност, активно ради на представљању Пројекта и охрабљивању жена да се пријаве на бесплатну обуку за започињање пословања и израду бизнис планова. Kао најбољи начин, показала се директна комуникација са грађанкама, а путем обиласка сеоских насеља и сарадњу са различитим удужењима жена.

Подсећамо да је Пројекат почео са реализацијом у јуну месецу ове године и да предвиђа обучавање 40 жена за започињање пословања, као и израду 20 бизнис планова. Вредност Пројекта је 500.000,00 динара.

Овом приликом позивамо све суграђанке које су заинтересоване да се пријаве за похађање бесплатне обуке за започињање пословања. За све ближе информације могу доћи лично у канцеларију 35 Градске управе или позвати на контакт телефон: 012 539 676.