Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Савет за равноправност полова Града Пожаревца обележио Националну недељу дојења

У пожаревачком Градском парку обележена је Национална недеља дојења, дељењем пакета трудницама и мајкама које доје своје бебе.

Акцију је организовао Савет за равноправност полова Града Пожаревца у сарадњи са Патронажном службом Дома здравља и ПУ “Љубица Вребалов”.

Национална недеља дојења се обележава под слоганом “Дојење темељ живота”. Циљ активности кампање је скретање пажње здравствене и шире јавности колики је значај дојења којим се обезбеђује најоптималнија исхрана, правилан раст и развој, заштита и унапређење здравља и детета и мајке, као и указивање на значај пружања подршке и помоћи трудницама, и мајкама дојиљама да остваре успешно дојење.

Јелена Николић председница Савета за равноправност полова је овом приликом изјавила да је циљ акције да подигнемо свест и укажемо на значај колико је дојење битно за здравље мајке и бебе.

“Нема бољег и адекватнијег избора од мајчиног млека. Дојење је подршка, љубав и заштита. Немамо адекватну замену и никада је неће бити, тако ми апелујемо на све труднице које прођу кроз школу родитељства да након порођаја доје своје бебе. Највећа подршка будућим мамама су њихове породице”, истакла је Љиљана Васиљевић, главна сестра патронажне службе Дома здравља Пожаревац.