Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Трибина „Жене живе и на селу“ одржана у Лучици

“Жене живе и на селу!” је кампања за оснаживање жена у руралним срединама. Кампања има за циљ оснаживање жена у руралним срединама као и подизање свести о значају превентивних здравствених прегледа. Ова кампања организује се у 8 села у Србији.

Трибину је отворио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, који је овом приликом рекао да локална самоуправа града Пожаревца не раздваја жене које живе у сеоским срединама и у урбаном подручју. Затим је председник пожаревачког парламента још додао:” Присутни су могли да чују здравствене раднике, где се причало о едукацији жена о превентивним здравственим прегледима, такође разговарало се и о популационој политици. Осим тога жене се на селу морају оснажити као и свуда у борби против насиља у породици. Такође желимо да чујемо и разговарамо са женама из сеоских средина о њиховим идејама и иновацијама како да унапреде и побољшају живот који се одвија у сеоским срединама”.

Овом приликом вршена је и контрола здравља мештанима села Лучица.

Кампања “Жене живе и на селу” , чији је циљ оснаживање жена у руралним пределима, покренута је статусном конференцијом одржаном у Дому Народне скупштине Републике Србије. Спроводи се под покровитељством председнице Народне скупштине Републике Србије, Министарства за рад, борачка и социјална питања и Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику. У Пожаревцу кампању је подржало градско руководство и Савет за родну равноправност Скупштине града Пожаревца