Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца“

Одржана конференција за медије поводом представљања пројекта „Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца“, у оквиру Програма UN WOMEN

 

Град Пожаревац је добио средства за реализацију пројекта  ,,Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца“, који је финансиран од стране UN WOMEN програма. Уговор је закључен 28.06.2019. године. Пројекат ће трајати до краја новембра текуће године, а укупна вредност је 500.000,00 динара.

Главни циљ Пројекта јесте смањење незапослености међу женском популацијом која живи у руралном подручју. Овај циљ је планирано постићи кроз јачање женског предузетништва унапређењем вештина и способности циљне групе. Планирана је обука за започињање пословања за 40 жена из сеоског подручја и израду 20 бизнис планова заинтересованим учесницама.

Kако је истакла Ивана Гавриловић, менаџер пројекта, активности су планиране тако да се прво обиђу сеоска насеља и представи идеја Пројекта, разговара са женском популацијом и ближе објасни начин спровођења обуке. Након тога, у Градској управи Града Пожаревца и можда у општини Kостолац, у зависности од тога из којих сеоских насеља ћемо имати пријаве.

Пројекат такође предвиђа облик менторства, односно помоћ при конкурисању за добијање средстава за започињање пословања.