Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца

Уручени поклон ваучери за прве три рођене бебе у 2020. години са територије Града Пожаревца

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и начелник Градске управе Александар Симоновић уручили су поклон ваучере у износу од по 40.000 динара родитељима беба које су се прве родиле у 2020. години а са територије су Града Пожаревца.

Александар Симоновић је овом приликом изјавио да локална самоуправа помаже родитеље колико год може тако да у 2020. години за прворођено, близанце и тројке град је издвојио је 16 милиона динара, а 40.000 динара се даје по детету. Новина од прошле године је да се свакој беби са територије Града Пожаревца на отпусту да поклон пакет. У 2019. години за поклон пакете је било обезбеђено 5,3 милиона динара тачније 1100 пакетића је обезбеђено, у буџету за 2020. годину за ове намене опредељено је 5,5 милиона динара. Такође свако новорођено дете добија од града на поклон и аутоседиште. Град регресира трошкове за боравак у вртићу за вишечлане породице, социјално угрожене категорије и самохране родитеље. У циљу помоћи породицама са троје и више деце град је приступио покрету 3+, како би се омогућили попусти у продајним објектима, јавним предузећима, установама и спортским клубовима. До сада је чланству 3+ приступило преко 100 организација из јавног и приватног сектора.

Директор пожаревачке болнице др Данко Николић се захвалио локалној самоуправи на свим овим мерама које за циљ имају побољшање наталитета. Он је још додао да се у првих 15 дана ове године родило 25 беба у болници.